AgriWatch

Antallet af søer i Kina voksede det seneste år

Med en fremgang på over 30 pct. voksede antallet af søer i Kina set over det seneste år.

Foto: Friso Gentsch/AP/Ritzau Scanpix

Der er så småt kommet gang i den kinesiske svineproduktion.

Det viser tal fra landets landbrugsministerium.

Ifølge Reuters voksede antallet af søer i landet med 34 pct. fra februar 2020 til februar 2021. Men ser man på de seneste måneder, så er antallet af søer faldet som følge af opblussen af afrikansk svinepest.

Ifølge mediet vurderes det ifølge analytikere, at antallet af søer i januar og februar faldt med fire pct. per måned. Det billede er dog ikke bekræftet af landets myndigheder, der har peget på en fremgang i antallet af søer i de seneste måneder på omkring en pct.

Der er over de seneste måneder rapporteret om flere nye udbrud af afrikansk svinepest, hvilket har fået de kinesiske myndigheder til at true med konsekvenser for producenter og selskaber, der sælger falske vacciner. Særligt smågrise har været i søgelyset i forhold til spredning af falske vacciner.

Prisen på smågrise i Kina er steget 11 pct. på et år, og det er vurderet, at der hen over de seneste måneder er cirkuleret forskellige varianter af svinepesten i Kina, som er mindre dødelig end tidligere.

Kinesisk marked skovler flere penge ind til newzealandsk mejeri

Australske landmænd sænker areal for hvede efter rekordhøst

Japan skruer op for tolden på amerikansk oksekød i en måned 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch