Efter Kina-konflikt: Australien får hul igennem til arabisk marked

Australsk byg har for alvor gjort sit indtog på det saudiarabiske marked. Det sker efter en verserende konflikt med Kina, der har hævet toldsatserne på den australske afgrøde.
Foto: Rick Rycroft/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Rick Rycroft/AP/Ritzau Scanpix

Efter månedslange konflikter og stigende toldsatser har Asutralien fundet et ny marked for sin byg.

Australien har således fået et gennembrud på det saudiarabiske marked, der er en af verdens største aftagere af byg, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet er markedet svært at penetrere grundet hård konkurrence, men Australiens eksport af byg er steget, og de står nu også til at lande en ordre på 660.000 ton byg.

"Vi har tabt Kina, men når det kommer til salget til Saudi Arabien, får vi eksporteret mere end alle andre," siger Andrew Whitelaw, der er landbrugsanalytiker hos Thomas Elder Markets.

Kina har hævet toldsatsen i det, de beskylder Australien for at sænke prisen på byg for meget og derved har skabt en skadelig prissætning i forbindelse med den internationale handel.

Den kinesiske regering har indført en række handelsrestriktioner mod Australien, fordi landet ønskede en uafhængig undersøgelse af coronavirussens oprindelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også