Ny global dyrevelfærdsorganisation ser dagens lys

19 organisationer er gået sammen om at danne en international dyrevelfærdsorganisation, der vil kæmpe for bl.a. mere dyrevelfærd i landbruget.
Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, mener, en ny international dyrevelfærdsorganisation giver mere indflydelse i FN-systemet. | Foto: PR-foto Dyrenes Beskyttelse
Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, mener, en ny international dyrevelfærdsorganisation giver mere indflydelse i FN-systemet. | Foto: PR-foto Dyrenes Beskyttelse

Dyrene i landbrugsproduktionen skal have det bedre, og i det arbejde er der behov for en international dyrevelfærdsorganisation.

Det mener 19 forskellige dyrevelfærdsorganisationer på tværs af landegrænser og kontinenter, der har etableret en global dyrevelfærdsorganisation med navnet World Federation for Animals.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

"Covid-19, et presset landbrug, der måtte slå millioner af dyr ned, klimakrise og biodiversitetskrise har vist os med al tydelighed, at dyrevelfærd er et globalt anliggende med et presserende behov for, at vi ændrer vores forhold til verdens dyr. Et forhold mellem mennesker, natur og dyr, der skal bygge på respekt fremfor udnyttelse. Derfor er der brug for et fælles talerør, der kan placere dyrevelfærd ind i de store globale politikområder, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.

World Federation for Animals vil kæmpe for at få indflydelse i FN-systemet, så dyrevelfærd i højere grad bliver en del af den globale politiske dagsorden.

Den nye organisation skriver, at den vil arbejde for en gennemgribende ændring af landbruget i en "mere bæredygtig retning med bedre dyrevelfærd". Det skal blandt andet ske ved, at ingen dyr holdes i bur, og at der bliver skruet op for det plantebaserede fødevaresystem.

Består af 19 forskellige dyrevelfærdsorganisationer på tværs af landegrænser og kontinenter blandt andet Dyrenes Beskyttelse, Animals Australia og Africa Network for Animals Welfare.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også