AgriWatch

Ny global dyrevelfærdsorganisation ser dagens lys

19 organisationer er gået sammen om at danne en international dyrevelfærdsorganisation, der vil kæmpe for bl.a. mere dyrevelfærd i landbruget.

Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, mener, en ny international dyrevelfærdsorganisation giver mere indflydelse i FN-systemet. | Foto: PR-foto Dyrenes Beskyttelse

Dyrene i landbrugsproduktionen skal have det bedre, og i det arbejde er der behov for en international dyrevelfærdsorganisation.

Det mener 19 forskellige dyrevelfærdsorganisationer på tværs af landegrænser og kontinenter, der har etableret en global dyrevelfærdsorganisation med navnet World Federation for Animals.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

"Covid-19, et presset landbrug, der måtte slå millioner af dyr ned, klimakrise og biodiversitetskrise har vist os med al tydelighed, at dyrevelfærd er et globalt anliggende med et presserende behov for, at vi ændrer vores forhold til verdens dyr. Et forhold mellem mennesker, natur og dyr, der skal bygge på respekt fremfor udnyttelse. Derfor er der brug for et fælles talerør, der kan placere dyrevelfærd ind i de store globale politikområder, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, i meddelelsen.

World Federation for Animals vil kæmpe for at få indflydelse i FN-systemet, så dyrevelfærd i højere grad bliver en del af den globale politiske dagsorden.

Den nye organisation skriver, at den vil arbejde for en gennemgribende ændring af landbruget i en "mere bæredygtig retning med bedre dyrevelfærd". Det skal blandt andet ske ved, at ingen dyr holdes i bur, og at der bliver skruet op for det plantebaserede fødevaresystem.

Består af 19 forskellige dyrevelfærdsorganisationer på tværs af landegrænser og kontinenter blandt andet Dyrenes Beskyttelse, Animals Australia og Africa Network for Animals Welfare.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch