AgriWatch

Martin Merrild afskriver en fremtid med mink

Det er urealistisk at tro, at minkproduktion kan komme tilbage i betydeligt omfang i Danmark. Det mener den forhenværende formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, der selv var minkavler.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Efter otte år i spidsen for Landbrug & Fødevarer stoppede Martin Merrild på formandsposten i november. Omtrent samtidig kom meldingen om, at alle danske mink skulle aflives, og den nu forhenværende formand - og minkavler - tvivler på, der igen vil komme en produktion af betydning i Danmark.

Det skriver Politiken.

"I min tankegang kan det slet ikke lade sig gøre. Måske vil der være nogle enkelte yngre, driftige folk, der selv har mod på at etablere noget foderforsyning. Du skal huske, at hvis man ikke har frisk foder og folk, der virkelig kan det med foder, så kan du godt glemme alt om mink. Vi er medejere af en fodercentral i Lemvig. Der var vel 150 med i det. Den infrastruktur er definitivt smadret. Dertil kommer avlsdyrene. Det er fuldstændig håbløst," siger Martin Merrild til Politiken.

Han fortæller i samme ombæring, at han oplevede, at regeringen ikke ville lytte til Landbrug & Fødevarers input, da der blevet truffet beslutning om, at alle mink skulle aflives.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch