AgriWatch

Fond får et år mere til at investere millioner i landbruget

Vækstfonden får mere tid at løbe på til at udlåne over 400 mio. kr. i den danske landbrugssektor. Indtil videre er kun en fjerdedel af den oprindelige kapital nået ud til branchen.

Foto: Jens Dresling

Millioner fra en investeringsfond når ikke ud til landbrugserhvervet hurtigt nok, og derfor får Vækstfonden et år mere til at udlåne over 400 mio. kr.

Oprindeligt skulle 1 mia. have været ude at arbejde fra februar 2021, men fonden har nu indtil februar 2022 til at investere midlerne, der samtidig er blevet skåret ned til 700 mio. kr., skriver Landbrugsavisen.

På nuværende tidspunkt har fonden udlånt 265 mio. kr. til 43 landmænd.

"Vi må konstatere, at vi på nuværende tidspunkt ikke har udlånt det beløb, som vi havde håbet på. Det skal vi have gjort noget ved, for jeg ved, at der er mange spændende investeringsprojekter derude, hvor Dansk Landbrugskapital er en oplagt mulighed," siger Lene Gade Hovmøller, landbrugsdirektør i Vækstfonden, til mediet.

I september 2019 kunne AgriWatch fortælle, at der var blevet udlånt 176 mio. kr. til i alt 26 landmænd.

Dengang udtalte Lene gade Hovmøller til AgriWatch:

"Det tager tid at udbrede kendskabet til et nyt produkt."

Landbrugets "redningsfond" er langt fra sit mål

Pensionskasse: Der skal langt mere gang i Dansk Landbrugskapital 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch