AgriWatch

Sjællandsk gods er sat til salg

Familien Estrup har valgt at sætte Kongsdal Gods til salg. Godset har 800 hektar landbrug.

Foto: Miriam Dalsgaard/Politiken/Ritzau Scanpix

Kongsdal Gods ved Holbæk er på vej på nye hænder.

Familien Estrup har valgt at sætte godset med 800 hektar landbrugsjord til salg. Ejendommen har været på familiens hænder i de seneste 185 år.

Det skriver godset på sin hjemmeside.

"Nu er det tid til, at Kongsdal skal have nyt blod, så det kan drives videre som land- og skovbrugsvirksomhed. Vores børn er i fuld gang med studier og karrierer inden for andre områder end landbrug, og derfor er de ikke interesserede i at drive Kongsdal videre, hvilket vi har fuld forståelse for. Så selvom det er et stort skridt at sætte ejendommen til salg, glæder vi os alle til vores fremtidige liv," siger Hans Iakob Estrup, der allerede, da han overtog godset efter sin far, drøftede muligheden.

"Da jeg i sin tid overtog Kongsdal Gods, sagde min far, at hvis jeg en dag ønskede at fokusere på noget andet end at drive land- og skovbrug, skulle jeg sælge godset. Det blev til mange vidunderlige år, men nu er det blevet tid til et nyt kapitel," siger Hans Iakob Estrup til godsets hjemmeside.

Salgsprisen på godset oplyses ikke, og ej heller ejendomsmægler Asger Olsen, der har til opgave at sælge godset, vil oplyse prisen.

Planteavlen på Kongsdal Gods er bestående af byg, hvede, raps og frøgræs samt fremavl af korn. Markbruget drives af Dansk Landbrugs Management.

Godsets historie daterer sig tilbage til 1100-tallet.

Langelandsk gods omdanner landbrugsjord til vild natur

Fynsk gods melder om forbedring af årets løghøst

Fynsk gods vil lave solceller på ti procent af markerne 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch