Lensgreve køber halvdelen af jorden ved stort landbrug

Bendt Wedell har købt en stor del af den jord, der indtil nu har hørt til storlandbruget Eskelund.
Foto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Lensgreven Bendt Wedell, der er en af landets største jordejere, har købt cirka halvdelen af agerjorden, der hører til det store landbrug Eskelund på Vestfyn.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg kan bekræfte, at vi har købt det meste af jorden omkring Eskelund og Fluebjergvej. Det er et areal svarende til cirka 350 hektar," siger Bendt Wedell til Landrugsavisen. Han afviser at uddybe yderligere.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Nyheden kommer i forlængelse af, at det tirsdag kom frem, at det store svinelandbrug Eskelund, der indtil nu har været ejet af familien Lerche-Simonsen, er blevet solgt til Niels Rauff og hans søn Mads Rauf-Bjerre.

Med opkøbet øger Bendt Wedell sin portefølje af jord, der i forvejen består af ca. 4.000 hektar landbrugsjord og 6.000 hektar skov.

Bendt Wedell er stærkt eksponeret i landbruget. Foruden sit ejerskab af godserne Frijsenborg og Wedellsborg, der producerer omkring 6 millioner kyllinger om året, er han også medejer af maskinforretningen Wekoagro Machinery, det børsnoterede landbrugsselskab Firstfarms og Donau Agro, der driver storlandbrug i Slovakiet.

Mindre overskud i 2019

I juni blev årsregnskabet for Wefri A/S, hvor en stor del af Bendt Wedells aktiver er samlet, offentliggjort.

Det viste et overskud på 12,3 mio. kr. mod 64,8 mio. kr. året før.

"Resultatet er mindre tilfredsstillende og skal især ses i lyset af dårlige markedsvilkår for biogas," lyder det kortfattet i ledelsesberetningen.

Tilbage i 2016 investerede Bent Wedell et tocifret millionbeløb i at opføre et kæmpemæssigt biogasanlæg på sit gods Frijsenborg.

Anlægget opvarmer i dag 5.000 husstande, og biogassen dannes fra kyllingemøg.

Bendt Wedells koncern har en bogført egenkapital på over 600 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også