AgriWatch

Fugleinfluenza er spredt til mindst seks lande i Vesteuropa

Fugleinfluenza er nu konstateret i Danmark, Frankrig, Tyskland, England, Holland og Belgien.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Frankrig konstaterede mandag den meget smitsomme og alvorlige fugleinfluenza H5N8 hos fugle i en dyreforretning på Korsika, oplyser landbrugsministeriet i Paris.

Sygdommen blev fundet i en butik i en af Korsikas vigtigste byer. Alle fugle i forretningen er aflivet.

Frankrig og en række andre lande er sat i forhøjet alarmberedskab efter at sygdommen er fundet. Frankrig har allerede beordret, at alle fjerkræejere skal sætte hønsenet op, for at forhindre at deres fugle kommer i kontakt med vilde fugle.

Tidligere mandag gav Tyskland ordre til, at 16.100 kalkuner skulle slås ned i det nordlige Tyskland, efter at den samme type virus var konstateret på et landbrug i den nordlige del af landet.

Fugleinfluenza har spredt sig i Vesteuropa i de seneste måneder efter udbrud i Rusland og Kasakhstan i sommer.

Herhjemme er der er fundet alvorlig fugleinfluenza i en hønsebesætning i Randers. Derfor skal hele besætningen på 25.000 dyr aflives.

Udbruddet betyder, at dansk eksport af æg og fjerkræ til visse lande uden for EU bliver stoppet i mindst tre måneder. Hvilke lande der specifikt er tale om, og hvor meget eksporten derfor bliver påvirket, er ikke oplyst.

Der er ligeledes fundet tilfælde af fugleinfluenza i Holland, England og Belgien, hvor tre vilde fugle, der har opholdt sig på et fuglereservat, er blevet testet positive for H5N8.

Der er ifølge Fødevarestyrelsen i Danmark ikke tidligere rapporteret om smitte til mennesker med de typer af fugleinfluenza, der er i cirkulation i Europa i øjeblikket.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch