AgriWatch

Død fugl fundet i Danmark med alvorlig fugleinfluenza

En vandrefalk er fundet død på Lolland med alvorlig fugleinfluenza, oplyser Fødevarestyrelsen. Fjerkræavlere skal sikre deres dyr mod kontakt til vilde fugle. (Opdateret)

Genrefoto | Foto: René Schütze

En vandrefalk er konstateret smittet med den alvorlige fugleinfluenza type H5N5 ved Sakskøbing på Lolland. Det viser laboratorieanalyser fra Statens Serum Institut.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

"Fundet er ikke overraskende. Vi har den seneste uge fået rapporter fra Nordtyskland om fund af fugleinfluenza i vilde fugle. Det er uhyre vigtigt, at alle ejere af fugle og fjerkræ tager situationen alvorligt og sørger for overdækning af deres besætninger, så de ikke kommer i kontakt med vilde fugle," siger chefen for Fødevarestyrelsens VeterinærØst, Birgit Hendriksen, i meddelelsen.

Fra fredag skal alle ejere af fjerkræbesætninger sikre deres dyr mod kontakt til vilde fugle med bl.a. overdækning eller indhegning. Samtidig er der indført forbud mod arrangementer med fjerkræ og fugle.

Fødevarestyrelsen hævede torsdag  trusselsniveauet for fugleinfluenza fra meget lav til høj, som er højeste niveau.

Det skete efter et udbrud af fugleinfluenza på besætninger i Holland og Storbritannien samt fund på vildtfugle i Tyskland og Holland.

På den baggrund var det ventet, at fugleinfluenza også ville kunne ramme fugle på dansk grund, fortæller Birgit Hendriksen, der er chef for Fødevarestyrelsens VeterinærØst.

Der er ikke rapporteret om smitte til mennesker med de typer af fugleinfluenzavirus, som i øjeblikket ses i flere europæiske lande. Sygdommen er alvorlig for fjerkræ og fugle.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch