AgriWatch

Danmark øger risikoniveau for fugleinfluenza

Grundet udbrud af fugleinfluenza i flere europæiske lande har Fødevarestyrelsen ændret risikoniveauet fra "meget lav" til "høj" i Danmark.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Fugleinfluenza er igen blevet en reel trussel for danske fjerkræbesætninger.

Det vurderer Fødevarestyrelsen, som torsdag har hævet risikoniveauet for sygdommen fra "meget lav" til "høj", skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Skærpelsen skyldes udbrud i flere europæiske lande så som Holland, Storbritannien og Tyskland.

Tyskland har tidligere på ugen registreret fugleinfluenza i delstaten Slesvig-Holsten, som grænser op ad Danmark.

Fugleinfluenza rammer tre tyske delstater - grænser op til Danmark 

Med den nye risikovurdering skal fjerkræ og andre fugle indelukkes eller overdækkes.

"De seneste fund i Tyskland er gjort i området Nordfrisland i delstaten Slesvig-Holsten nær grænsen til Danmark, hvorfor det nu må formodes at smitten også findes i vildtfugle i Danmark," skriver Fødevarestyrelsen og fortsætter:

"Fødevarestyrelsen har den 4. november indsamlet døde vildtfugle ved Højer nær grænsen til Tyskland. Fuglene bliver i øjeblikket undersøgt på Statens Serum Institut."

EU advarede sine medlemslande i den seneste måned om, at de skulle gardere sig mod sygdommen, som trækfugle fra Rusland og Kasakhstan tager med sig.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch