Fødevareklyngen har øget eksporten trods coronakrise

Sammenlignet med sidste år øgede fødevareklyngens virksomheder eksporten i årets første syv måneder, selvom coronakrisen raser for flere sektorer.
Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selvom fødevareklyngens eksport gik frem med 1,3 mia. kr. i de syv første måneder af 2020 sammenlignet med samme periode sidste år, så er eksporten stadig 5,5 mia. kr. lavere end forventet.

Det viser en analyse fra Landbrug & Fødevarer.

Det er særligt sektorer inden for mink, agroindustri, oksekød, mejeri og fisk, der er ramte af coronakrisen, skriver organisationerne.

Alene ekporten af mink faldt næsten 3 mia. kr. fra januar til augst sammenlignet med samme periode sidste år, fremgår det af analysen.

Eksportfremgangen kommer særligt fra stigende svinepriser, ligesom eksporten af svinekød steg 4,2 mia. kr. i årets første seks måneder. Analysen indikerer en mindre tilbagegang i eksporten af svinekød for juli og august.

Tidligere har Landbrug & Fødevarer estimereret, at fødevareklyngens eksport vil falde med mellem 4,5 og 9 mia. kr. i år alt efter, hvor hurtigt tilstandene normaliseres. Derved ventes, at sektorens eksport lander på 160-165 mia. kr. i 2020.

Tican holder fast i produktion og eksport trods udbrud af corona

Kina-eksport fra Danmarks største slagteri blev tilbageholdt i 22 dage

Cheføkonom: Danmark kan håndtere at miste minkerhvervet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også