AgriWatch

Cheføkonom: Danmark kan håndtere at miste minkerhvervet

Danske Banks cheføkonom mener, at Danmark økonomisk kan klare at skulle undvære minkerhvervet, der indbringer knapt 5 mia. kr. i eksportindtægter.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske eksportindtægter på mink har været markant større tidligere. Derfor kan Danmark ifølge cheføkonomen i Danske Bank, Las Olsen, godt undvære erhvervet set i en økonomisk kontekst.

Det skriver Tv2Nord.

I sidste år var danske minkeksport på 4,9 mia. kr. Det er knapt fire pct. af landbrugseksporten og under en pct. af den danske eksport til udlandet. Det er det laveste niveau i 10 år.

Bankers bekymring for minkbranchen vokser

"Konklusionen må være, at selvom mink er et rimeligt stort erhverv i Danmark, er det dog ikke større end, at vi godt kan håndtere at miste det, som vi har gjort med andre brancher. Men det kan være en ringe trøst for den enkelte minkavler," siger cheføkonom Las Olsen til Tv2Nord.

Med den nuværende coronavirus blandt danske mink er det anslået, at dyrene på 200 farme skal slås ned. Derfor har erhvervsminister Simon Kollerup meddelt, at der arbejdes på at kunne give kompensation til følgeindustrien til minkbranchen, der er i knæ efter aflivning af de mange mink.

Organisation vil have stoppet avl af minkhvalpe til foråret

Firma bag minkaflivninger indgår overenskomst

Minkavlere opfordres til at hjælpe til med masseaflivning på 200 farme

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch