EU's svineproduktion forventes at falde - dansk produktion står til at stige

Den samlede europæiske svineproduktion står til at falde i 2020 og 2021 ifølge EU-Kommissionen. Dog står den danske og spanske produktion til at stige.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Den samlede svineproduktion blandt EU's 27 medlemslande står til falde i de kommende år.

EU-Kommissionen spår, at produktionen vil falde i lande som Tyskland, Frankrig, Polen, Holland og Italien, skriver markedsanalytiker Karsten Flemin i Landbrug & Fødevarer i Markedsnyt.

Kommissionen forventer et samlet europæisk fald på 0,5 pct. i år. I det første halvår faldt produktionen med 0,9 pct. Kurven vil dykke yderligere i 2021, hvor nedgangen forventes at runde 1 pct.

Omvendt ventes produktionen at stige i Danmark og Spanien.

Kommissionen har også taget et kig på den europæiske svineeksport i indeværende og næste år. Efter et første halvår i 2020 med vækst vil den samlede eksport stige med 2 pct. I 2021 vil eksporten dog falde med 10 pct.

Sidstnævnte skyldes fundet af afrikansk svinpest i Tyskland, hvilket har resulteret i, at verdens største svineimportør i form af Kina har suspenderet importen af tysk svinekød.

Tyskland registerede sit første tilfælde af svinepest d. 10 september og har siden da fundet 71 vildsvin med sygdommen i delstaten Brandenburg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også