AgriWatch

EU's svineproduktion forventes at falde - dansk produktion står til at stige

Den samlede europæiske svineproduktion står til at falde i 2020 og 2021 ifølge EU-Kommissionen. Dog står den danske og spanske produktion til at stige.

Foto: Peter Hove Olesen

Den samlede svineproduktion blandt EU's 27 medlemslande står til falde i de kommende år.

EU-Kommissionen spår, at produktionen vil falde i lande som Tyskland, Frankrig, Polen, Holland og Italien, skriver markedsanalytiker Karsten Flemin i Landbrug & Fødevarer i Markedsnyt.

Kommissionen forventer et samlet europæisk fald på 0,5 pct. i år. I det første halvår faldt produktionen med 0,9 pct. Kurven vil dykke yderligere i 2021, hvor nedgangen forventes at runde 1 pct.

Omvendt ventes produktionen at stige i Danmark og Spanien.

Kommissionen har også taget et kig på den europæiske svineeksport i indeværende og næste år. Efter et første halvår i 2020 med vækst vil den samlede eksport stige med 2 pct. I 2021 vil eksporten dog falde med 10 pct.

Sidstnævnte skyldes fundet af afrikansk svinpest i Tyskland, hvilket har resulteret i, at verdens største svineimportør i form af Kina har suspenderet importen af tysk svinekød.

Tyskland registerede sit første tilfælde af svinepest d. 10 september og har siden da fundet 71 vildsvin med sygdommen i delstaten Brandenburg.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch