AgriWatch

Ni minkfarme er smittet med coronavirus siden fredag

110 minkfarme har været eller er smittet med coronavirus. Samtidig er 31 besætninger i øjeblikket mistænkte. Det gælder blandt andet i Hanstholm. (Opdateret)

Foto: Mads Claus Rasmussen

Fire minkbesætninger i Hanstholm i Thisted Kommune er under mistanke for at have fået coronavirus.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens opdatering mandag.

Her fremgår det også, at ni yderligere minkfarme er blevet testet positv siden fredag. Det bringer det samlede antal smittede minkfarme op på 110. Derudover er 31 minkfarme aktuelt under mistanke for at have coronavirus.

Fødevarestyrelsen oplyser til AgriWatch, at ca. 17.000 mink er rapporteret aflivet i weekenden. Antallet er dog sandsynligvis større, da en del ikke-smittede besætninger startede aflivning inden weekenden, men endnu ikke er opgjort i statistikken.

Styrelsen fortæller i samme ombæring, at 31 besætninger på nuværende tidspunkt er rapporteret aflivet, mens 30 besætninger er i gang eller planlagt igangsat.

Det er minkavlere selv, der står for aflivningen på de ikke-smittede besætninger. Det foregår med Fødevarestyrelsen som observatører.

Sideløbende arbejder Fødevarestyrelsen på at aflive de smittede farme.

"Vi mangler kun at aflive en besætning i Bording, som vi gør i dag mandag, og så har vi aflivet alle smittede minkbesætninger i Midtjylland. Derefter går vi videre til de smittede besætninger i Sydjylland. Det forventer vi at gå i gang med tirsdag," siger Flemming Kure Marker, veterinærchef i Fødevarestyrelsen, til AgriWatch.

Han fortæller, at Fødevarestyrelsen mandag sætter rensestation op og tæller mink i Thyregod og Måde, der blev testet positiv i weekenden.

"Lige nu kan vi på en god dag aflive 25.000 mink. Det er, når det kører rigtig godt, og vi har fat i en stor besætning osv."

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch