AgriWatch

Coronavirus bekræftet på fire nye minkfarme

80 minkfarme er nu smittet med coronavirus, mens yderligere 56 er under mistanke.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Smittetallet blandt minkfarme med coronavirus fortsætter med at stige.

Tirsdag eftermiddag har Fødevarestyrelsen bekræftet fire nye tilfælde i Nordjylland. Samtidig er fire nye minkfarme kommet på listen over farme med mistanke, og dermed er 136 minkfarme enten smittet eller under mistanke.

De 136 minkfarme står til at blive aflivet, og det samme gør de besætninger, der ligger i en omkreds af 7,8 kilometer fra de smittede besætninger. Dermed ser der lige nu ud til at skulle aflives op mod fem millioner mink.

Kritik af tempo for aflivninger

Tidligere på dagen kritiserede Tage Pedersen, formand for foreningen Danske Minkavlere, tempoet for aflivningerne.

"Hvis det skal have en effekt at aflive minkene, så skal man gøre det den dag, man opdager det. Ligesom alle andre sygdomme, så smitter corona mest til at starte med. Derfor er det jo tåbeligt at aflive minkene 14 dage eller to måneder efter. Lige nu kommer der flere hundredetusinde mink om dagen, så strategien virker ikke," sagde Tage Pedersen til AgriWatch.

Mandag blev 13.000 mink aflivet, oplyser beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Kühn Hove.

Flere partier har siden også kritiseret tempoet for aflivningen.

Partier kritiserer tempo i regeringens aflivningsstrategi

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch