Minkavlers egenkapital er gået fra 58 til 5 millioner kroner siden januar

Krisen i den danske minksektor er hård ved avlerne, der må se egenkapitalen blive spist op. Det gælder også minkavler og producent af maskiner til erhvervet, Per Thyrrestrup.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Minkavler Per Thyrrestrup, der også laver maskiner til branchen, har på egen krop mærket branchens deroute. Først af lave priser og siden af udbrud af coronavirus.

Til Nordjyske fortæller han, at hans egenkapital er faldet fra 58 mio. kr. i januar til i dag fem mio. kr. Hans minkfarm med 68.000 dyr ligger inden for 4 kilometer af en smittet bedrift, og derfor skal hans dyr også aflives. Nu er også en stor investering i en ny bedrift i fare.

"Pengene er bare væk og kassen næsten tom. Jeg har investeret 37 millioner kr. i verdens mest moderne farm, men uden mink er den værdiløs," siger minkavleren til avisen.

I februar kom Per Thyrrestrups selskab Thyrrestrup mink med regnskab. Her fremgik det, at selskabet, der laver maskiner til minkbranchen, kom ud med et underskud på 0,6 mio. kr. Dengang lød det, at selskabet ville investere i udvikling for at være klar til bedre tider for erhvervet.

Coronasmitte blandt mink har spredt sig til Sydvestjylland

60 minkavlere klager: Vil have stoppet corona-aflivning

Antallet af coronasmittede minkfarme runder 100 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også