AgriWatch

Sjællandsk minkfoderfabrik er lukket

Sjællands Pelsdyrfoder i Nordvestsjælland har indstillet produktionen, og det er uvist, hvad fremtiden bringer for foderfabrikken.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Torsdag stoppede produktionen af minkfoder på Sjællands eneste producent, Sjællands Pelsdyrfoder, der er et andelsselskab.

Det skriver Sjællandske Medier.

Ifølge mediet fortæller en ansat, at han er fyret, fordi firmaet lukker, men det har ikke været muligt for avisen at få oplyst årsagerne, ligesom ingen fra ledelsen har ønset at udtale sig. Sjællandske skriver også, at en minkavler, der får foder fra fabrikken, ikke ser anden udvej end at pelse sine mink, hvis der ikke produceres foder på Sjælland.

I 2019 kom fabrikken ud af året med et underskud på 4 mio. kr. Omsætningen faldt til 73 mio. kr. mod 90 mio. kr. i 2018. Selskabets egenkapital udgjorde efter 2019 27,5 mio. kr.

Som følge af krisen i minkbranchen har andre foderfabrikker meldt ud, at de frygter for overlevelse i branchen som følge af aflivning af millioner af mink i Danmark.

Minkavlerne har en plan klar: Sådan kan vi selv løse problemet på et par uger 

Pelslager hyrer midt i stor minkkrise

Cheføkonom: Danmark kan håndtere at miste minkerhvervet 

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch