AgriWatch

SSI forklarer aflivninger: Frygter at smittede mink kan spolere vaccine til mennesker

Millioner af danske mink - nogle smittede og andre raske - skal aflives i kampen mod coronavirus. Der er stor strid om beslutningen, som Statens Serum Institut nu giver en forklaring på.

Fra branchens side er der fortsat kritik af beslutningen om også at aflive raske mink. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvorfor skal alle coronasmittede minkbesætninger og alle raske besætninger indenfor 7,8 kilometer af de smittede aflives?

Siden Fødevareministeriet 1. oktober bestemte sig for denne metode, har ikke alle i oppositionen eller minkbranchen været tilfredse med de forklaringer, der skulle retfærdiggøre beslutningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch