Kvægformand: Ministerens midler er vigtig for konkurrencevnen

Formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, mener, at den økonomiske håndsrækning til slagtepræmie øger den danske konkurrenceevne.
Foto: Landbrug & Fødevarer
Foto: Landbrug & Fødevarer

Mogens Jensen har mandag sendt 65 mio. danske kr. i retning af de pressede danske kvægbønder.

De falder på et tørt sted hos oksekødsproducenterne, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, der naturligt er glad for håndsrækningen.

I et par skriftlige kommentarer til den politiske velvilje til producenterne, siger Christian Lund.

Fødevareminister sender millioner til pressede kvægbønder 

"Covid-19-pandemien har givet kalve og oksekøds-branchen store problemer med afsætningen. Restauranter både herhjemme og på alle vores eksportmarkeder har været lukket ned, hvilket har presset hele kalve- og oksekødsmarkedet i EU," lyder det fra kvæg-formanden.

Reaktionen falder efter, at det er besluttet at øge slagtepræmieordningen for kalve, stude og kvier, så der i år er 245 mio. kroner i alt. Pengene vil medføre en stigning i præmien pr. slagtet dyr fra 768 kr. i 2019 til 1.045 kr. i 2020, hvis antallet af slagtede dyr er på niveau med 2018.

Christian Lund angiver samtidig, at andre lande også har ydet økonomiske førstehjælp til kvægbønder.

"Mange andre EU-lande har ydet støtte til sektoren i deres lande, så de ekstra midler til de danske producenter er vigtige for hele den danske kvægsektors konkurrenceevne. Vi må heller ikke glemme den ulykkelige sag med fejl i betalingsrettighederne, som havde stor betydning for mange slagtekalveproducenter økonomi sidste år," lyder det fra Christian Lund.

Minister lægger pres på EU for at hæve kvægpræmier

Fødevareministeren vil have forhøjet kvægpræmien allerede i år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også