AgriWatch

Kvægformand: Ministerens midler er vigtig for konkurrencevnen

Formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, mener, at den økonomiske håndsrækning til slagtepræmie øger den danske konkurrenceevne.

Foto: Landbrug & Fødevarer

Mogens Jensen har mandag sendt 65 mio. danske kr. i retning af de pressede danske kvægbønder.

De falder på et tørt sted hos oksekødsproducenterne, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, der naturligt er glad for håndsrækningen.

I et par skriftlige kommentarer til den politiske velvilje til producenterne, siger Christian Lund.

Fødevareminister sender millioner til pressede kvægbønder 

"Covid-19-pandemien har givet kalve og oksekøds-branchen store problemer med afsætningen. Restauranter både herhjemme og på alle vores eksportmarkeder har været lukket ned, hvilket har presset hele kalve- og oksekødsmarkedet i EU," lyder det fra kvæg-formanden.

Reaktionen falder efter, at det er besluttet at øge slagtepræmieordningen for kalve, stude og kvier, så der i år er 245 mio. kroner i alt. Pengene vil medføre en stigning i præmien pr. slagtet dyr fra 768 kr. i 2019 til 1.045 kr. i 2020, hvis antallet af slagtede dyr er på niveau med 2018.

Christian Lund angiver samtidig, at andre lande også har ydet økonomiske førstehjælp til kvægbønder.

"Mange andre EU-lande har ydet støtte til sektoren i deres lande, så de ekstra midler til de danske producenter er vigtige for hele den danske kvægsektors konkurrenceevne. Vi må heller ikke glemme den ulykkelige sag med fejl i betalingsrettighederne, som havde stor betydning for mange slagtekalveproducenter økonomi sidste år," lyder det fra Christian Lund.

Minister lægger pres på EU for at hæve kvægpræmier

Fødevareministeren vil have forhøjet kvægpræmien allerede i år 

Mere fra AgriWatch

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch