AgriWatch

Fødevareminister sender millioner til pressede kvægbønder

Slagtepræmien øges med 65 mio. kr. allerede i år. Dermed indfrier fødevareministeren sit løfte fra april. Indsprøjtningen skal hjælpe et presset erhverv.

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

En økonomisk håndsrækning er på vej til de danske kvægbønder.

Fødevareminister Mogens Jensen har besluttet at øge slagtepræmieordningen for kalve, stude og kvier, så der i år er 245 mio. kr. i alt. 

Det er 65 mio. kr. mere end oprindeligt.

EU-Kommissionen har accepteret forøgelsen af slagtepræmien for 2020, som Landbrugsstyrelsen udbetaler i foråret 2021. 

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

"Det er en sektor, som er kommet under ekstra hårdt pres under corona. Med de 65 mio. kroner holder vi hånden under et erhverv, som er præget på grund af lave priser. Det er helt afgørende, at vi fortsat producerer kvæg i Danmark – det skal de ekstra penge til slagtepræmieordningen være med til at sikre," siger fødevareminister Mogens Jensen i meddelelsen.

Hvis antallet af slagtede dyr er på samme niveau som i 2018 forventes det ifølge ministeriet, at forøgelsen på 65 mio. kroner vil medføre en stigning i præmien pr. slagtet dyr fra 768 kr. i 2019 til 1.045 kr. i 2020.

Ifølge meddelelsen er ti pct. af den samlede slagtekalveproduktion lukket i 2019, og derfor skal de nye millioner være med til at opretholde den danske produktion. Coronakrisen har nu bevirket, at ministeren  vil følge op på løftet fra kvægkongressen i april, hvor han åbnede for at forhøje slagtepræmien.

Minister lægger pres på EU for at hæve kvægpræmier

Fødevareministeren vil have forhøjet kvægpræmien allerede i år

Kvægformand kalder på handling for pressede slagtekalveproducenter 

Mere fra AgriWatch

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch