AgriWatch

Coronavirus hos mink har på mystisk vis fundet vej til Læsø

Miljøstyrelsen vil med hjælp fra jægere finde ud af, hvordan coronavirus på minkfarme spreder sig.

Foto: PER FOLKVER

Der er nu også konstateret coronavirus på en minkfarm på Læsø.

Det fremgår af en oversigt fra Fødevarestyrelsen.

Det er første gang, at der er fundet coronavirus blandt mink på Læsø, og det vides ikke, hvordan virusset nu har fundet vej til den største ø i Kattegat.

I alt er der konstateret coronavirus på 37 minkfarme i Danmark. De øvrige tilfælde er fundet på minkfarme i Nordjylland, mens resten af Danmark hidtil er gået fri.

Der er således opdaget coronavirus på 26 af Hjørrings 65 minkfarme, mens virusset er fundet i mink i 10 af 51 bestande i Frederikshavn.

Nordjyske jægere er blevet bedt om at indlevere rovdyr, de skyder eller finder i naturen til myndighederne for at finde ud af, om de kan være smittet med coronavirus og derfra have spredt smitten til minkfarme.

Det oplyste Miljøstyrelsen onsdag.

Ifølge Miljøstyrelsen er tiltaget iværksat for at tjekke alle muligheder. Det skal bidrage til at finde en forklaring på, hvorfor virusset springer rundt mellem farmene.

Siden første smitteudbrud har myndighederne ændret retningslinjerne for minkfarmerne.

Ejerne skal nu lave en detaljeret plan for smittebeskyttelse, og medarbejderne skal bære mundbind, handsker og skifte tøj, når de har været hos minkene.

Det store smitteudbrud siden juni har også fået Fødevarestyrelsen til at øge smitteovervågningen på de danske minkfarme.

Eksempelvis skal minkavlere med farme i kommunerne Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Jammerbugt indsende prøver to gange om ugen.

Der findes i alt 1136 minkfarme i landet, men det er altså kun farme nord for Limfjorden, der indtil videre er ramt.

Holland var det første land i Europa, der oplevede et større udbrud af smitte på minkfarme. Over 40 farme har været ramt i landet siden coronaudbruddet.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Forventningerne til udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch