AgriWatch

Coronarestriktioner kan spænde ben for nedpelsning

Minkavlere kan blive udfordret af coronakrisen, når nedpelsningen begynder om en måned. Avlerne må ikke flytte sine dyr, og dem uden faciliteter til pelsning kan derved ikke pelse ned.

Foto: Simon Fals

Smitteudbrud i nordjyske minkbesætninger har givet restriktioner om, at minkavlerne ikke må flytte sine dyr til en anden lokation, og det giver nu hovedbrud hos flere avlere.

Om en måned skal tusinder af mink pelses, men for minkavlere uden de rette faciliteter bliver det ikke muligt grundet restriktionerne, skriver Nordjyske.

"Lige nu må vi ikke flytte dyrene, og det kan få store konsekvenser," siger John Trier Rasmussen, næstformand i Nordjyllands Pelsdyravlerforening, til mediet.

En forsinkelse af pelsningen vil få flere konsekvenser for avlerne ifølge John Trier Rasmussen. Dyrene vil blandt andet begynde at slås med hinanden, skindene mister sin farve og renhed samt foderomkostningerne bliver dyrere grundet størrelsen på dyrene.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at der i alt er 33 minkfarme i Nordjylland, som har oplevet smitteudbrud af coronavirus.

Coronakrisen har været medvirkende til, at verdens største auktionshus for minkskind, Kopenhagen Fur, har fået reduceret sit auktionssalg med milliarder.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch