AgriWatch

Landmand henter millioner på solceller

Udlejning af jord til solcellepark er en lukrativ forretning for dansk landmand.

Foto: GreenGo

Greengo Energy skal opføre Danmarks arealmæssigt største solcellepark i Brønderslev for det tyske selskab Encavis. Her det blandt andet landmanden Per Christensen, der lejer sin jord ud, og det tjener han godt på.

Det skriver Nordjyske.

Parken bliver på 360 hektar, og heraf ejer Per Christensen ca. 100 hektar, som ved plantedrift kunne indbringe mellem 5000 til 8000 kr. per hektar. Indtjeningen på at udleje jorden til solcelleanlæg vil dog være den samme, mens landmanden samtidig slipper for at hyppe kartofler.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

"Hvis jeg udelukkende dyrkede kartofler, kunne jeg måske tjene mere på det, men det kan jeg ikke på den her jord, så det er skønnere med en fast årlig indtægt, der ikke afhænger af vejret," siger Per Christensen til avisen.

Lejeaftalen løber i 30 år. Dermed kan Per Christensen se frem til at hente rundt regnet 15 mio. kr., hvis man regner ud fra den laveste sats.

Som EnergiWatch tidligere har skrevet, så er det danske Greengo Energy, der udvikler projektet. Det sker som en del af et partnerskab med tyske Encavis, hvor der er indgået en aftale om at opføre 500 støttefrie MW i Danmark.

Aftalen med Encavis betyder, at tyskerne går tidligt ind med finansiering allerede i udviklingsfasen samt som garantistiller på de udvalgte projekter, hvor Greengo har lavet landaftaler.

Derudover får tyskerne den fulde finansiering, når parkerne overgår til byggefasen.

Projektet i Brønderslev har en investeringsramme på 700 mio. kr., og det er allerede overdraget til Encavis. Det er fortsat Greengo Energy, der står for at færdiggøre projektudviklingen, og direktøren har tidligere fortalt til EnergiWatch, at han forventer, at de nødvendige tilladelser er på plads i 2021, så opførelsen kan begynde der.

Derfra er målet så, at parken står klar i enten 2022 eller 2023.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Bestseller-ejer vil lave stor solcellepark på landbrugsjord til over 500 millioner

Energiselskaber undrer sig over ministerens afvisning i sag om solceller

Energivirksomhed vil opføre Danmarks største solcellepark på landbrugsjord i Nordjylland 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch