AgriWatch

Svineproducent stiller op som ny formand for Landbrug & Fødevarer: "Protesten bliver højlydt"

Søren Søndergaard, svineproducent, næstformand i L&F Svineproduktion og formand for rådgivningsvirksomheden Sagro, har besluttet for sig at stille op som formand for Landbrug & Fødevarer.

Foto: PR

Svineproducent Søren Søndergaard fra bedriften Baldershave ved Vejle har gjort sin mening op. Han stiller sit kandidatur til rådighed for formandsposten hos Landbrug & Fødevarer.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det skriver Søren Søndergaard i en pressemeddelelse.

"Vi er parat til forandringer, men landmændenes ejendomsret må aldrig blive anfægtet, og jeg vil være garant for, at protesten bliver højlydt, hvis vores erhverv ikke får den nødvendige tid og hjælp til omstilling," siger Søren Søndergaard i meddelelsen.

Søren Søndergaard er også formand for rådgivningsvirksomheden Sagro.

Martin Merrild stopper som L&F-formand

På gården Baldershave driver Søren Søndergaard en bedrift med 1100 søer, slagtesvinproduktion og markdrift på 900 hektar. Gården har 15 ansatte.

Formandsposten i Landbrug & Fødevarer bliver ledig til november, hvor 65 årige Martin Merrild har meddelt, at han ikke stiller op som formand igen. Han har haft otte år på posten.

Søren Søndergaard startede med en bestyrelsesplads i Jysk Landbrug i 2009, og på grund af interessen for rådgivning har han siddet i bestyrelsen for Jysk Landbrugsrådgivning siden 2011.

Jysk Landbrug er landboforeningen i det midtjyske med ca. 1000 medlemmer – fortrinsvis i Billund, Vejen, Vejle og Ikast-Brande kommuner.

Fra landboforeningen lyder det, at kandidaten Søndergaard er et oplagt valg.

"Sammen med det øvrige formandskab og en dygtig administration vil han kunne sikre kontinuitet i de mange opgaver, der skal løses nu og i fremtiden.  At han er diplomatiets mester, med evne til at forene yderligtgående synspunkter, har Søren gang på gang demonstreret gennem sine 12 år i landbrugsorganisatorisk arbejde. Med valget af Søren får vi en ung formand, der har vist, at han forstår at kombinere en effektiv drift af eget landbrug og aktiv deltagelse i organisationsarbejde med samtidig at have et velfungerende familieliv," skriver H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug i en pressemeddelse.

Dertil bakker Sydvestjysk Landboforening, Herning-Ikast Landboforening og Holstebro Struer Landboforening.

Ifølge Landbrug & Fødevarers medie Landbrugsavisen bakker formand for L&F Kvæg, Christian Lund samt viceformand for Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, op om Søren Søndergaards kandidatur. Christian Lund afviser at stille op til formandsposten i landbrugsorganisationen, mens Kofoed går efter genvalg på sin post.

Merrild: Kampvalg afføder respekt 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch