Martin Merrild stopper som L&F-formand

Formanden for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild genopstiller ikke, når der i november er delegeretmøde.
Martin Merrild træder af efter otte år som formand for Landbrug & Fødevarer. | Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Martin Merrild træder af efter otte år som formand for Landbrug & Fødevarer. | Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Landbrug & Fødevarer har i dag holdt bestyrelsesmøde. Her har Martin Merrild meddelt, at han ikke genopstiller som formand ved det kommende delegeretmøde.

"Jeg har brugt lang tid på at tænke over min egen fremtid. Lysten til at kæmpe for landmænd og fødevaresektoren er stadig stor, og selv om det kan lyde mærkeligt, så er det lige netop nu, jeg skal stoppe, mens jeg har engagement og energi," siger Martin Merrild i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Når jeg til november stopper som formand, får jeg mulighed for at indhente noget af det, jeg har forsømt uden for L&F. Jeg har blandt andet 8, snart 10, børnebørn, som jeg glæder mig til at se meget mere til," siger formanden, der har været i spidsen for Landbrug & Fødevarer i otte år.

Inden da var han særdeles aktiv i landbrugets organisationer, hvor han i 1987 blev valgt til formand for sin lokale forening og fem år senere fik sæde i De Danske Landboforeningers bestyrelse.

Beslutningen har formanden holdt tæt til kroppen, fremgår det af meddelelsen.

"Jeg har haft det sådan, at indtil jeg var kommet frem til andet, var det vigtigt for mig ikke at skabe usikkerhed i organisationen. Jeg havde sat mig selv en deadline, der hed slut august til at træffe en endelig beslutning. På den måde er vi kommet tæt på et delegeretmøde, men der er også god tid til at drøfte en ny formand i foreningerne," siger Martin Merrild.

Ifølge meddelelsen bliver en af Merrilds sidste opgaver at modernisere bestyrelsesarbejdet i Landbrug & Fødevarer:

"Vi er i gang med at evaluere Landbrug & Fødevarers politiske ledelsesstruktur, så vi kan sikre en moderne organisation, der er effektiv, og hvor det er attraktivt for aktive landmænd både at være medlem og blive valgt til ledelsen," siger Martin Merrild.

Og han er ikke i tvivl om, at der er nok af opgaver at gå i gang med for afløseren:

"Klima, vandplaner og EU’s ”Green-deal” er nogle af de helt store dagsordener de kommende år. Landmændene har brug for en stærk repræsentant i den politiske verden, og Landbrug & Fødevarer er en organisation, der står respekt om både i dansk politik og i EU. Jeg glæder mig til at overlade stafetten til en ny formand, og jeg er tryg ved, at en ny generation kan hjælpe fødevareerhvervet fremad," siger Martin Merrild. 

EU-parlamentariker vil reducere fleksibiliteten i landbrugsstøtten

Fratrædelse af EU-kommissær vækker bekymring hos L&F

Merrild revser Landbrugsstyrelsen efter flere it-problemer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også