AgriWatch

Majshøst presses af begrænset grænseåbning: Forening vil have ministre til at åbne grænsen

Dansk-tysk landboforening er bekymret for majshøsten, da den delvist lukkede grænse mellem Danmark og Tyskland blokerer for tusindvis af transporter med majshøst.

Foto: LHN / PR

Majshøsten står for døren, og det skaber bekymringer hos den tyske landboforening i Sønderjylland, Landwirtschaftlicher Hauptverein für Nordschleswig (LHN).

For de endnu delvist lukkede grænserovergange truer med at skabe trafikkaos, der kan koste grænselandets landmænd dyrt.

Det lykkedes at få nogle grænseovergange åbnet i foråret for landbrugstrafik, men den foreståendes majshøst bliver presset ved overgangene ifølge landboforeningen så massiv, at der er behov for yderligere tiltag.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

"For den forestående majshøstperiode vil der skulle gennemføres omkring 20.000 majsafgrødetransporter. Antallet af involverede medarbejdere mangedobles i denne periode. Det kan få store økonomiske konsekvenser for den enkelte landmand, hvis ikke der er stor fremdrift, når der høstes majs. Kvaliteten i majs ændrer sig fra dag til dig, så rettidig høst er helt afgørende," konstaterer LHN's formand Jørgen Popp Petersen og direktør Tage Hansen i en pressemeddelelse.

Foto: Eric Piermont/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Eric Piermont/AFP/Ritzau Scanpix
 

Foreningen påpeger, om det er muligt, der hvor grænseovergangene giver en flaskehals at skaffe ekstra transportmaterial, fordi høsten foregår i en hel regionen i landsdelen.

Derfor har LHN sendt et åbent brev til fødevareminister Mogens Jensen (S), transportminister Benny Engelbrecht (S) samt justitsminister Nick Hækkerup (S), hvor de anmoder om at få åbnet op for trafikken ved grænseovergangene.

Producent af malkerobotter fordoblede sit danske anlægssalg i 2019

Deere overgår analytikernes forventninger og opjusterer

Vertikal grøntsagsproducent skal levere til hundredtusindvis af måltider 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch