AgriWatch

Over 300 landmænd får støtte til minivådområder

Det er populært blandt landmænd af søge om søtte til at anlægge minivådområder. I alt er der givet tilsagn for ca. 160 mio. kr. for 2019.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

308 landmænd og lodsejere har fået ja til støtte fra Landbrugsstyrelsen til at anlægge minivådområder.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi skal beskytte vores vandmiljø, og alle landmænd, der etablerer et minivådområde, er med til at holde kvælstof væk fra fjorde, vandløb og søer," siger fødevareminister Mogens Jensen (S) i meddelelsen. Her fremgår det også, at det ifølge ministeret vil reducere kvælstofudledningen med op til knap 145 ton pr. år., hvis det lykkes det at etablere alle minivådområderne.

I alt er der givet tilsagn for ca. 160 mio. kr. for 2019, mens der i 2020 er afsat 115 mio. kr. til ordningen om minivådområder, hvor ansøgningsrunden lukkede den 28. august.

I første ombæring skulle ansøgningsrunden være lukket den 11. august, men grundet it-problemer så Landbrugsstyrelsen sig nødsaget til at forlænge ansøgningsrunden for minivådområder.

Det irriterede Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Endnu engang er der it-problemer hos Landbrugsstyrelsen, som betyder, at de ikke kan modtage ansøgninger. Landmændene og vores oplandskonsulenter har gjort en kæmpe indsats og er klar med ansøgningerne, men fejl i it-systemet betyder, at nogle ansøgninger om minivådområder ikke kan modtages. Det er dybt frustrerende med de gentagne it-problemer på flere områder," skrev han i en skriftlig kommentar til AgriWatch.

Landmænd får 100 pct. i tilskud til etableringen via Landdistriktsprogrammet med EU-midler og kan derudover søge om kompensation for udtagning af areal og vedligeholdelse.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch