Over 300 landmænd får støtte til minivådområder

Det er populært blandt landmænd af søge om søtte til at anlægge minivådområder. I alt er der givet tilsagn for ca. 160 mio. kr. for 2019.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

308 landmænd og lodsejere har fået ja til støtte fra Landbrugsstyrelsen til at anlægge minivådområder.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Vi skal beskytte vores vandmiljø, og alle landmænd, der etablerer et minivådområde, er med til at holde kvælstof væk fra fjorde, vandløb og søer," siger fødevareminister Mogens Jensen (S) i meddelelsen. Her fremgår det også, at det ifølge ministeret vil reducere kvælstofudledningen med op til knap 145 ton pr. år., hvis det lykkes det at etablere alle minivådområderne.

I alt er der givet tilsagn for ca. 160 mio. kr. for 2019, mens der i 2020 er afsat 115 mio. kr. til ordningen om minivådområder, hvor ansøgningsrunden lukkede den 28. august.

I første ombæring skulle ansøgningsrunden være lukket den 11. august, men grundet it-problemer så Landbrugsstyrelsen sig nødsaget til at forlænge ansøgningsrunden for minivådområder.

Det irriterede Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Endnu engang er der it-problemer hos Landbrugsstyrelsen, som betyder, at de ikke kan modtage ansøgninger. Landmændene og vores oplandskonsulenter har gjort en kæmpe indsats og er klar med ansøgningerne, men fejl i it-systemet betyder, at nogle ansøgninger om minivådområder ikke kan modtages. Det er dybt frustrerende med de gentagne it-problemer på flere områder," skrev han i en skriftlig kommentar til AgriWatch.

Landmænd får 100 pct. i tilskud til etableringen via Landdistriktsprogrammet med EU-midler og kan derudover søge om kompensation for udtagning af areal og vedligeholdelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også