AgriWatch

Merrild revser Landbrugsstyrelsen efter flere it-problemer

Ansøgningsfristen for minivådområder er blevet udsat efter it-problemer hos Landbrugsstyrelsen. Det får en bredside fra Landbrug & Fødevarers formand.

Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Opdateret 11. august kl. 15.03 med kommentar fra Landbrugsstyrelsen.

Landbrugsstyrelsens it-systemer har længe haft problemer, hvilket har skabt stor frustration i branchen.

Senest har Landbrugsstyrelsen set sig nødsaget til at forlænge ansøgningsrunden for minivådområder, der var planlagt til at lukke 11. august.

Det irriterer Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Endnu engang er der it-problemer hos Landbrugsstyrelsen, som betyder, at de ikke kan modtage ansøgninger. Landmændene og vores oplandskonsulenter har gjort en kæmpe indsats og er klar med ansøgningerne, men fejl i it-systemet betyder, at nogle ansøgninger om minivådområder ikke kan modtages. Det er dybt frustrerende med de gentagne it-problemer på flere områder," skriver han i en skriftlig kommentar til AgriWatch.

Han fremhæver, at han er bekendt med flere landmænd, der holder sig tilbage fra at søge om at etablere minivådområder, fordi der de seneste år har været adskillige tekniske og administrative problemer med ordningen.

"Hvis minivådområde-ordningen ikke leverer efter forventningerne i 2021, så skal kritikerne nok komme på banen og bebrejde os, at man ikke kan satse på frivillige tiltag fra landmænd. Men de kritikere må meget gerne komme på banen nu, hvor der er så mange problemer fra myndighedernes side, og sammen med os forlange, at der kommer styr på tingene hos Landbrugsstyrelsen. Vi har brug for at få et system, der virker og kan håndtere den store interesse fra landmænd," skriver Merrild.

AgriWatch har forholdt kritikken for Landbrugsstyrelsen. Styrelsen forholder sig ikke til selve kritikken af it-problemerne, men skriver:

"Vi fik meldinger om, at enkelte ansøgere har oplevet tekniske problemer med at sende deres ansøgninger. Derfor har vi forlænget ansøgningsfristen med to uger for at sikre, at alle de landmænd, som gerne vil anlægge et minivådområde, har tilstrækkelig tid til at få sendt ansøgningen ind. Pt. har vi modtaget cirka 180 ansøgninger," lyder det fra vicedirektør Louise Piester.

Fristen for ansøgningerne bliver forlænget frem til 25. august 2020.

Der er i alt afsat 115 mio. kr. til ansøgningsrunden på minivådområdeordningen til etablering af minivådområder fordelt på to puljer.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch