AgriWatch

Landmand går fra at være minkavler til mælkeproducent

Gunnar Vad Jørgensen vil ikke længere avle mink, da økonomien ikke hænger sammen. I stedet skal den eksisterende kvægbesætning udvides.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Krisen i minkbranchen har fået den vestjyske minkavler Gunnar Vad Jørgensen til at skifte spor og i stedet satse på mælkeproduktion.

Landmanden solgte de sidste skind i 2018 og havde en samlet besætning på 6000 tæver, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

"Det er skidt at producere mink, hvis man skal binde 50 til 100 kroner i halen af hver mink. Så nu satser vi på køerne i stedet," siger Gunnar Vad Jørgensen til mediet.

I forvejen har Gunnar Vad Jørgensen 270 malkekøer, som har produceret mælk siden 2005. Nu skal bestanden udvides til 360 malkekøer.

De gamle minkstalde skal dermed erstattes af en ny kostald.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch