AgriWatch

Vesthimmerlandsk mælkeproducent er gået konkurs

Hedevang er efter flere år med dårlig økonomi begæret konkurs. Bedriften med 745 malkekvæg skulle levere til Vesthimmerland Biogas, og det er stadig planen, siger direktøren.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

En af Vesthimmerlands største kvægbedrifter Hedevang Aps er begæret konkurs efter flere år med røde tal på bundlinjen.

Bedriften med 745 malkekvæg samt 1000 kvier og tyrekalve er nu blevet sat til salg for 72,5 mio. kr., som ejerne Kjeld og Peter Godiksen satte til salg i foråret, skriver Nordjyske, som fortæller, at ingen af de to ejere ønsker at kommentere på konkursen.

Hedevang var en af flere samarbejdspartnere omkring det nye Vesthimmerland Biogas. Direktør for selskabet Lasse Buhl Jørgensen har ikke været bekendt med konkursen, men fortæller til Nordjyske, at han stadig forventer, at parterne har en leveringsaftale så længe, der er kvæg på bedriften.

Hvis ikke det er tilfældet, understreger Lasse Buhl Jørgensen, at det ikke er et problem at finde andre leverandører af gylle.

Udover de 1750 kvæg udgøres Hedevang Aps af 279 hektar jord, en maskinpark og flere ejendomme. Selskabet havde i udgangen af 2018 en egenkapital på minus 20,7 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch