AgriWatch

Fonterra finder ny formand

Arla-konkurrenten Fonterra, der er verdens største eksportør af mejeriprodukter, har fundet sig en ny bestyrelsesformand.

Foto: Nigel Marple/Reuters/Ritzau Scanpix

Den store newzealandske mejerikoncern Fonterra har fundet sig en ny bestyrelsesformand, der skal overtage posten efter John Monaghan, som går på pension.

Det skriver Dairy Industries.

Peter McBride hedder den ny formand, som overtager bestyrelsesposten til november, hvor han forventes at blive stemt ind af de syv landmandsvalgte bestyrelsesmedlemmer under firmaets generalforsamling.

McBride udtaler, at han er ydmyget over at blive valgt som formand og ser frem til at stå i spidsen for andelsselskabets 10.000 landmænd.

"Jeg voksede op på en mælkefarm nær Te Aroha, og i dag driver min kone Lina og jeg familiegården med 950 kvæg i South Waikato, så mælkeproduktion har altid været en del af mit liv," siger Peter McBride ifølge Dairy Industries.

Fonterra er verdens største eksportør af mejeriprodukter og omsatte for 20,1 mia. newzealandske dollar (85,4 mia. kr.) i 2018/19.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch