Arla-konkurrent øger indtjeningen i tredje kvartal trods corona

Den newzealandske mejerikoncern Fonterra øgede sit driftsresultat markant i tredje kvartal af 2019/20 sammenlignet med sidste år på trods af coronavirussens effekter.
Foto: Nigel Marple/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Nigel Marple/Reuters/Ritzau Scanpix

Et normaliseret driftsresultat får af direktøren i mejerikoncernen Fonterra overskriften for Arla-konkurrentens tredje kvartal i 2019/20.

I de første ni måneder op til 30. april af regnskabsåret leverede den newzealandske virksomhed et driftsresultat (ebit) på 815 mio. newzealandske dollar (3,4 mia. kr.)

Resultatet var en forøgelse på 301 mio. newzealandske dollar (1,26 mia. kr.) sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver Dairy Reporter.

"Det seneste års arbejde for at forbedre vores balance og kooperativets evne til at handle hurtigt har hjulpet os til at klare covid-19-krisen i de seneste måneder. Vi trækker på vores globale forsyningskæde og varierede produkt- og kundeportefølje for at minimere disruptioner for vores kunder og vores forretning," siger adm. direktør i Fonterra, Miles Hurrell, ifølge mediet.

Direktøren understreger, at koncernen vil blive påvirket økonomisk af coronavirussen, men at det endnu er for tidligt at sige, hvordan og hvor meget krisen påvirker Fonterra.

Koncernen fastholder sin forventning om en indtjening per aktie på 15-25 cent per aktie i 2020.

Fonterra forventer, at prisen på mælk for koncernens producenter vil være fra 7,1-7,3 newzealandske dollar (29,6-30,4 kr.) per kg mælkefaststoffer i 2019/20.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også