AgriWatch

Fond tildeler trecifret millionbeløb til grøn fødevareforskning

Novo Nordisk Fonden har bevilget 750 mio. kr. til Center for Biosustainability på DTU. Målet er klimavenlige løsninger særligt inden for landbrugs- og fødevareområdet.

Foto: Novo Nordisk Fonden / PR

DTU's Center for Biosustainability har fået bevilget 750 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden til at skærpe forskningen inden for landbrugs- og fødevareområdet.

Målet er at finde løsninger på klimaudfordringerne ved hjælp af biologi, hvor pengene også vil gå til forskning inden for medicinalindustrien og den industrielle biotekindustri, skriver Berlingske.

Ifølge Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden, er der store muligheder inden for landbrugs- og fødevareområdet.

"Hvis vi tager landbruget som eksempel, så har centret potentiale til at udvikle en bedre og mere effektiv biologisk produktion af proteiner, som kan indgå i animalsk produktion eller fødevarer til mennesker," siger Lars Rebien Sørensen.

DTU's Center for Biosustainability blev etableret i 2011.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch