AgriWatch

Fond tildeler trecifret millionbeløb til grøn fødevareforskning

Novo Nordisk Fonden har bevilget 750 mio. kr. til Center for Biosustainability på DTU. Målet er klimavenlige løsninger særligt inden for landbrugs- og fødevareområdet.

Foto: Novo Nordisk Fonden / PR

DTU's Center for Biosustainability har fået bevilget 750 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden til at skærpe forskningen inden for landbrugs- og fødevareområdet.

Målet er at finde løsninger på klimaudfordringerne ved hjælp af biologi, hvor pengene også vil gå til forskning inden for medicinalindustrien og den industrielle biotekindustri, skriver Berlingske.

Ifølge Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden, er der store muligheder inden for landbrugs- og fødevareområdet.

"Hvis vi tager landbruget som eksempel, så har centret potentiale til at udvikle en bedre og mere effektiv biologisk produktion af proteiner, som kan indgå i animalsk produktion eller fødevarer til mennesker," siger Lars Rebien Sørensen.

DTU's Center for Biosustainability blev etableret i 2011.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch