AgriWatch

Rådgivningsvirksomhed søger kompensation for over 100 minkavlere

Ud af knap 250 minkkunder har Sagro søgt kompensation i regeringens hjælpepakker for omkring halvdelen.

Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Minkbranchen har fået en hjælpende hånd fra den danske regering i forhold til muligheden for at søge om kompensation på op til 92.000 kr.

Det har rådgivningsvirksomheden Sagro hjulpet omkring halvdelen af sine 250 minkkunder med.

Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

"Rigtigt mange minkavlere har været gode til at reducere deres omkostninger til et absolut minimum, så de har gjort, hvad de selv kunne. Kompensationen for den manglende omsætning kan derfor være rigtigt vigtig," siger virksomhedsrådgiver hos Sagro, Christian Primdahl i meddelelsen.

Muligheden for at søge lønkompensation løber frem til slutningen af august, men der kan være tilfælde, hvor der ikke kan udbetales støtte, siger Sagro-konsulenten. Det er blandt andet, hvis der under samme CVR-nummer er andre driftsgrene, der har oplevet en stigende omsætning, så den samlede omsætning ikke er faldet tilstrækkeligt.

Kriseramt minkfarm får kapitalindsprøjtning fra aktionær

Minkfoder-selskab skærer stor luns af omsætning

Hollandske mink har smittet to mennesker med coronavirus 

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch