AgriWatch

Tre store farme er opkøbt af minkformand og partnere

Et konsortium med blandt andre formand for Kopenhagen Fur og Danske Minkavlere, Tage Pedersen, købte før konkursen i Madsen Mink flere af avlerens ejendomme.

Foto: PR-foto Kopenhagen Fur

Et konsortium af minkavlere har købt tre ejendomme fra Torben Madsen, der gik konkurs tidligere på måneden.

Det bekræfter Tage Pedersen, formand i Kopenhagen Fur, over for AgriWatch. Han er selv med i konsortiet, men han ønsker ikke at tale om bedriftopkøbene, før handlerne er offentligt registrerede.

Med i handlen har konsortiet fået minkfarmene på Frodeslundvej 14-16, Kærbækvej 7 og Tingvej 350 omkring Grindsted.

AgriWatch har været i kontakt med kurator i konkursboet efter Madsen Mink, der bekræfter handlen. Han regner med at have nyt om resterende del af konkursboet i maj.

Torben Madsens selskaber Madsen Mink Aps og T/P Mink måtte dreje nøglen om, da Jyske Bank indgav en konkursbegæring d. 3. april 2020.

"Jeg har bygget landbruget op fra ingenting i løbet af 30 år, så det er da en underlig følelse, at det nu er slut. Men livet går videre, og hvis jeg kunne bygge det her op fra ingenting, så kan jeg vil også bygge noget andet op efter nogle år," sagde Torben Madsen til AgriWatch.

De to selskaber havde tilsammen 25.000 tæver fordelt på fire anlæg nær Grindsted, hvoraf de tre altså nu bliver drevet videre af konsoritet. Det gjorde Torben Madsen til en af Danmarks største minkavlere.

Udover minkfarmen havde Torben Madsen en svineproduktion på 550 søer, 1,5 mio. juletræer og godt 700 hektar jord.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch