AgriWatch

Topdanmark udvider afgrødeforsikring

Forsikringsselskabet Topdanmark, der ifølge virksomheden selv repræsenterer hvert andet danske landbrug, tilbyder nu yderligere forsikring af høstudbytte.

Monica Diaz, direktør for Landbrug & Erhverv hos Topdanmark | Foto: PR/Codan

Tørke, massiv regn og frost er nogle af de vejrforhold, som danske landmænd har kæmpet med i de seneste år, og fremskrivninger viser, at de ekstreme vejrfænomener bliver hyppigere i kommende år.

Det vil forsikringsselskabet Topdanmark kapitalisere på, og derfor har selskabet udvidet sin eksisterende afgrødeforsikring. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

"I Topdanmark er vi ikke i tvivl om, at sommeren 2018 og efteråret 2019, som var henholdsvis den tørreste sommer og det vådeste efterår siden DMI begyndte at foretage landsdækkende vejrmålinger i 1874, har skærpet interessen for forsikring af afgrøder," siger Monica Diaz, direktør for Landbrug & Erhverv hos Topdanmark, i meddelelsen.

Topdanmark om ny afgrødeforsikring: "Vi skal lære, om vi har ramt for højt eller lavt"

Topdanmark lancerede sin afgrødeforsikring målrettet dansk landbrug i 2019. Dengang kunne landmænd alene forsikre afgrøder som raps, hvede, rug, byg og triticale. Nu tilføjer Topdanmark yderligere en række afgrøder, som bl.a. kartofler, græs og sukkerroer.

"Når vi udvider forsikringen med bl.a. flere afgrøder, gør vi den både relevant for flere og mere fleksibel, som var et stort ønske efter sidste års lancering," siger Monica Diaz.

Afgrødeforsikringen dækker op til 85 pct. af landmandens høst, hvis udbyttet er lavere end normalt, mens landmanden selv bærer risikoen for de resterende 15 pct. Prisen afhænger af, hvilke afgrøder, der skal forsikres, og den skal tegnes inden afgrøderne bliver sået og dækker helt til høst.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch