AgriWatch

Forsker: Græsprotein som erstatning for importeret soja vil kræve en million hektar

Der er stort potentiale i græs som proteinkilde til dyr. Det mener en forsker, som dog peger på, at det vil kræve et enormt areal, hvis sojaimporten skal erstattes helt.

Foto: PR-foto Vestjyllands Andel

Danskproduceret græsprotein bliver ofte fremhævet som et effektivt og miljøvenligt foderalternativ til import af soja.

Ifølge Morten Ambye-Jensen, adjunkt ved Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, der forsker i udviklingen af teknologi til at udvinde protein fra græs og grønne biomasser, vil det kræve et meget stort areal, hvis græsprotein helt skal erstatte den importerede soja til foder.

Det skriver Information.

"Hvis vi ser på importen i dag på omkring en million ton soja, så kan vi nok ikke erstatte det lige med det samme. Det ville kræve i omegnen af en million hektar jord," siger Morten Ambye-Jensen. Han peger på, at cirka en tredjedel af det danske landbrugsareal i så fald skulle omlægges.

AgriWatch har tidligere beskrevet, hvordan eksempelvis selskaber som Vestjyllands Andel og Biomass Protein arbejder på at udvikle græsprotein, der kan omdannes til proteinfoder til grise og fjerkræ.

For Landbrug & Fødevarer, at er det et mål, at der inden for en kort årrække produceres bæredygtigt dansk protein svarende til 30 pct. af den nuværende danske sojaimport.

19 millioner skal gøre græsprotein til virkelighed hos danske landmænd

Vestjyllands Andel jagter 20 millioner til nyt bioraffinaderi

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch