AgriWatch

19 millioner skal gøre græsprotein til virkelighed hos danske landmænd

"Græsprotein er fremtidens guldæg for dansk landbrug og for samfundet," lyder det fra Seges. Næsten 19 mio. kr. bliver skudt i et stort projekt, der skal finde de bedste græssorter og udvikle høstmaskiner og forarbejdningsmetoder.

Foto: Peter Klint

Et nyt stort fireårigt projekt skal kortlægge, hvilke græssorter der er mest egnet til at blive omdannet til proteinfoder til grise og fjerkræ.

Projektet har netop fået et tilskud på 11,3 mio. kr. fra Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrations-program (GUDP), og derudover investerer en række virksomheder indenfor landbruget yderligere 7,5 mio. kr. i projektet, der også skal udvikle høstmaskiner og forarbejdningsmetoder, så græsprotein kan gå fra forsøg til at være udbredt på de danske landbrug.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch