AgriWatch

Efter notat om "eksport" af drivhusgasser: Professor advarer mod ensidigt fokus på klimaafgifter

En førende klimaforsker advarer mod at bruge afgifter som det vigtigste middel i kampen for at nedbringe CO2-udledningen.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er skidt for både dansk landbrug – og for klimaet – hvis politikerne har alt for meget fokus på klimaafgifter i kampen for at nedbringe CO2-udledningen.

Det mener en af landets førende klimaforskere, professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet. Han er enig i budskabet i et notat fra forskere ved Københavns Universitet, som Jyllands-Posten omtalte mandag. Notatet viser, at op mod 61,5 pct. af den udledning, der vil blive sparet, hvis EU som planlagt bliver CO2-neutral i 2050, vil blive udledt andre steder i verden, hvis ikke resten af verdens lande gennemfører en lige så ambitiøs klimaindsats.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch