Kopenhagen Fur håber på statslig hjælp til avlerne efter onlineauktion

Lave skindpriser og en salgsprocent på 60 bringer danske minkavlere i yderligere uføre. Direktøren i Kopenhagen Fur håber derfor på, at avlere hurtigt kan få kompensation for tabene.
Foto: PR-foto Kopenhagen Fur
Foto: PR-foto Kopenhagen Fur

Kopenhagen Furs første auktion i 2020 blev på mange måder en historisk en af slagsen.

Desværre for landets minkavlere vil den første onlineauktion nogensinde dog mest blive husket for yderst lave priser og salgsprocenter.

Den gennemsnitlige pris på minkskind faldt 12 pct. og blot 60 pct. af udbuddet på 3,5 millioner minkskind blev solgt. Den gennemsnitlige gennemsnitspris på danske minkskind blev 175 kr., mens gennemsnittet for den samlede auktion lød på 162 kr.

Derfor håber andelsselskabet nu, at avlerne hurtigt kan få den i hjælpepakkerne fra statskassen.

Det skriver Kopenhagen Fur på sin hjemmeside.

"De danske avlere er lige nu hårdt ramte af coronakrisen i en i forvejen følsom situation. Det er alvorligt for erhvervet, og der bliver brug for, at avlerne får del i kompensationspakkerne. Jeg forudser, at avlerne nu vil sætte gang i ansøgningerne på baggrund af auktionens resultatet, og det er Danske Minkavleres vurdering, at der er mulighed for at få nogen hjælp i situationen. Men det skal gå stærkt, så jeg håber, at myndighederne nu sætter turbo på sagsbehandlingen," siger adm. direktør i Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen.

De forringendesalgsomstændigheder kommer i kølvandet på en i forvejen langvarig lavkonjunktur i branchen, der har reduceret kraftigt i antallet af danske minkavlere.

"Vi vidste, at det ville blive en svær auktion, men det var vigtigt for os at få sat gang i salget, selvom det er på et lavt blus. Vores kinesiske og koreanske kunder er så småt ved at vende tilbage til en mere normal hverdag, hvor produktionen skal startes op igen, og det kan de ikke uden råvarer. Omvendt er vores amerikanske, europæiske og tyrkiske kunder lagt ned af corona-lockdown, og vores russiske kunder er udover corona ramt hårdt af den rekordlave oliepris. Det var meget tydeligt på auktionen, hvor det kun var det kinesiske og det koreanske marked, som var aktive. Vi manglede købekraften fra flere markeder," siger Jesper Lauge Christensen.

Kopenhagen Fur har yderligere to auktioner planlagt i 2020, men skriver, at auktionsprogrammet vil blive taget op til revurdering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også