AgriWatch

Corona og lavere priser kan mærkes hos danske svineproducenter

Flere danske svineproducenter har tidligere fortalt, at der blev løbet lidt stærkere grundet corona, men uden at opleve voldsomme påvirkninger af sygdomskrisen. Noteringen har dog nu flyttet sig væsentligt nedad, så pandemien begynder at kunne mærkes, påpeger foreningen Danske Svineproducenter.

Foto: PR-foto Danske Svineproducenter

Effekten af covid-19 har tidligere ikke skabt store problemer for danske svineproducenter, har flere producenter tidligere fortalt til AgriWatch.

Svineproducenter kører uden stop: "Vi kommer måske ikke helt ud i hjørnerne lige nu" 

Det ser dog ud til, at coronaen begynder at kunne mærkes, påpeger foreningen Danske Svineproducenter.

Det skriver Dagbladet Ringkjøbing Skjern.

"Vi begynder at kunne mærke krisen på afsætningen; frysekapaciteten er brugt fuldt ud, efterspørgslen falder på grund af epidemiens konsekvenser på verdensmarkedet, og det fører til faldende afregningspriser," siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, til dagbladet.

I sidste uge sendte Danish Crown svinenoteringen ned med 50 øre i ét hug grundet opfyldte frostlagre. Siden uge 1 er noteringen gået fra 13,3 kr. per kg. slagtegris til 14,3 kr. i uge 10 og 11 til nu 12,9 kr. i uge 18.

Kim Heiselberg påpeger, at det er vildt, når svineproducenterne befinder sig i et marked, der mangler svinekød. Skrækscenariet er ifølge formanden, hvis kapaciteten på slagterierne i Danmark begynder at blive presset lige som i f.eks. USA.

Amerikansk kødkoncern: "Værdikæden knækker"

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch