3F vil have ledige i job ved jordbrug og gartnerier

Ifølge fagforeningen 3F kan de mange nye arbejdsløse med fordel sendes i arbejde på de danske marker.
Foto: Morten Flarup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Morten Flarup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Coronakrisen fører mange nye ledige på det danske arbejdsmarked med sig. Nu foreslår 3F, at de bliver matchet med danske gartnerier og jordbrug, der kan komme til at mangle arbejdskraft henover sommeren.

Det skriver Peter Kaae Holm, formand for Grøn Gruppe i 3F, i et debatindlæg på Altinget.

"Vi har alene i 3F over 400, som aktuelt søger job som landbrugsmedhjælpere, og over 26.000 ledige. Før krisen satte ind, var der i februar cirka 2800, som ifølge den statslige statistikbank Jobindsats havde været ledige i over tre måneder, og som søgte beskæftigelse inden for den grønne sektor ved blandt andet jordbrug eller gartnerier," skriver han blandt andet.

I mange omkringliggende lande som Sverige og Tyskland har lignende tiltag vundet stort indpas, fordi der er stor mangel på sæsonarbejdere fra udlandet.

I Danmark har en række frugt- og grøntavlere tidligt i forløbet med coronavirus talt om usikkerhed i forhold til at få udenlandsk arbejdskraft til landet. Tidligere på ugen afviste direktør i Gartneri- og Skovbrugets Arbejdsgiverforeninger (GLS-A), Jens Poulsen, dog over for Landbrugsavisen, at det skulle være et problem at få sæsonarbejdere til Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også