Tyskland vil flyve 80.000 østeuropæere ind til landbruget

For at sikre produktionen af fødevarer er flere landes landbrug dybt afhængige af østeuropæisk arbejdskraft. Tyskland har derfor sat indflyvning af arbejdere i gang.
Foto: Agustin Marcarian/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Agustin Marcarian/Reuters/Ritzau Scanpix

På grund af coronavirus er europæiske landbrug blevet mere presset på arbejdskraft, fordi særligt østeuropæiske arbejdere har svært ved at komme ind i landene, hvor de arbejder. Det gælder blandt andet Tyskland, Frankrig, Holland og Italien.

Tyskland har derfor vedtaget, at der i april og maj skal flyves i alt 80.000 europæere ind til at passe landbruget i landet.

Det skriver Information.

"Helt konkret er Europa ved at genopdage, at det faktisk er landbruget, der brødføder os. Og at østeuropæerne udfører det hårde arbejde," siger Camille Le Coz, der arbejeder med europæisk arbejdsmigration ved Migration Policy Institute i Bruxelles, ifølge avisen.

I Danmark har også Landbrug & Fødevarer været kritiske overfor grænselukningen og denne betydning for arbejdskraft.

Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer, frygter, at yderligere restriktioner i sidste ende kan gå ud over fødevareproduktionen.

"Det lyder, som om regeringen gør sig mange overvejelser, om der eventuelt kommer flere restriktioner på grænsen. Vi håber, at der stadig kan komme international arbejdskraft til fødevareproduktionen ud fra en betragtning, at det er en nødvendighed," sagde Flemming Nør-Pedersen til AgriWatch tidligere i april.

Samtidig har en række avlere af frugt og grønt også rejst en bekymring over udsigten til at mangle udenlandsk arbejdskraft i den kommende tid.

Producent af marksprøjter får overskud trods efterdønninger fra tørken

Ruslands selvforsyning og vestlige bandlysninger bærer frugt under corona

Goodvalley vil sælge kød på det danske marked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også