AgriWatch

Fødevareministeren vil ændre dyrlægekontrol efter Seges-sag

Efter mistanke om tilsidesættelse af anmeldepligten for sygdomme blandt husdyr, vil Mogens Jensen gennemføre flere kontroller af dyrlæger.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tre gange så mange kontroller af besætningsdyrlæger.

Det er fødevareminister Mogens Jensens (S) reaktion på sagen, hvor Seges er blevet politianmeldt, efter en ledende medarbejder i organsationen fik en dyrlæges prøver fra en sygdomsmistænkt svinebesætning kasseret.

Dansk eksport på spil: Prøver fra sygdomsmistænkt svinebrug smidt ud 

I dag kontrolleres omkring ti procent af de dyrlæger, der arbejder med store dyr. Det tal skal øges markant ved at mere end tredoble antallet af kontroller fra planlagt 75 til 250.  Kontrollerne kommer til at have særligt fokus på dyrlægernes besøgsrapporter, procedurerne ved mistanke om sygdom og den korrekte håndtering af prøvesvar.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Det er afgørende for det veterinære beredskab, og det er afgørende for Danmarks troværdighed på eksportmarkederne, at et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder er uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne og har anmeldt det konkrete forhold til politiet," siger fødevareminister Mogens Jensen i meddelelsen.

Mogens Jensen har samtidig bedt Fødevarestyrelsen om at gennemgå erhvervets kontrolsystem for at undersøge, hvor det eventuelt bør styrkes, så Fødevarestyrelsen kan certificere på et korrekt grundlag og sikre et dansk beredskab.

Danske Svineproducenter truer ornesædsproducent med retssag

Slaget om svinene: Andelen, integratoren eller en ny sti? 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch