AgriWatch

Danish Crown er optimistisk om brexit

Kødkoncernen har garderet sig mod alle scenarier i forhold til brexit. Ekstra told og skatter på bacon skræmmer ikke Danish Crown, siger salgsdirektør.

Foto: PR/Danish Crown

Uret tikker, og d. 1. februar er brexit blevet en realitet.

Fra den dag har EU og Storbritannien 11 måneder til at lande en handelsaftale, men hos Danish Crown, som eksporterer svinekød for ca. 3 mia. kr. om året til Storbritannien, har man forberedt sig på alle scenarier.

"Resten af året sker der ingen ændringer, og jeg er fortrøstningsfuld, for jeg tror, EU og Storbritannien når i mål med en eller anden form for aftale inden nytår. Skulle det mod forventning ikke ske, så er vi utroligt godt forberedt," siger Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Vi har vores logistik setup på plads, og vi har faktisk også allerede principperne på plads for fremtidig samhandel med vores største kunder i et no-deal scenarie, så lige nu er der ikke meget mere, vi kan gøre."

I værste fald kan Danish Crowns omsætning blive pålagt told og højere omkostninger til logistik i forbindelse med brexit, men det skubber ikke ved optimismen hos kødkoncernen.

"Storbritannien importerer mellem 30 og 40 procent af alt det kød, de spiser, så de vil fortsat skulle importere store mængder kød, så jeg er ikke bange for, at det britiske marked smuldrer for os," siger Lars Albertsen.

Samtidig har det europæiske marked for fersk svinekød stabiliseret sig. Det kommer efter nogle uger med et rigeligt udbud.

Danish Crown har hævet svinenoteringen med 20 øre for henholdsvis svin og søer.

Erhvervslivets anbefalinger til klimaplan bliver udskudt

Brexit saver milliarder af fødevareeksporten

Danish Crown lukker Kina-fabrik på grund af virus-karantæne 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch