Erhvervslivets anbefalinger til klimaplan bliver udskudt

Regeringen har bedt erhvervslivet komme med anbefalinger til den grønne omstilling. Anbefalingerne, der skulle være afleveret i februar, bliver nu udskudt og præsenteres først i løbet af foråret.
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Oprindeligt var det meningen, at regeringens 13 klimapartnerskaber skulle præsentere de første grønne anbefalinger til en grøn omstilling fra erhvervslivet i februar. Men det har regeringen ifølge Altinget rykket til marts.

Minister laver nyt klimapartnerskab: Landbrug skal udlede færre drivhusgasser 

Over for mediet kritiserer blandt andet Venstres Troels Lund Poulsen, at anbefalingerne er udskudt, og han kalder sagen for "en falliterklæring".

"Jo længere det trækker i langdrag, jo sværere bliver det at få taget de nødvendige beslutninger. Hvis man udskyder tingene i halve og hele år, så bliver man jo ramt af, at de beslutninger, man træffer, får svært ved at have en virkning," siger han.

Blandt de udpegede erhvervsledere, der står i spidsen for de 13 partnerskaber er Danish Crown-direktør Jais Valeur. Partnerskaberne skal være med til at finde løsninger, der kan nedbringe Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030 i forhold til niveauet i 1990.

Internt notat stiller spørgsmål ved effekt af udtagning af landbrugsjord

Landbruget frygter afvikling: Grøn omstilling skal finansieres på finansloven

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også