AgriWatch

Erhvervslivets anbefalinger til klimaplan bliver udskudt

Regeringen har bedt erhvervslivet komme med anbefalinger til den grønne omstilling. Anbefalingerne, der skulle være afleveret i februar, bliver nu udskudt og præsenteres først i løbet af foråret.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Oprindeligt var det meningen, at regeringens 13 klimapartnerskaber skulle præsentere de første grønne anbefalinger til en grøn omstilling fra erhvervslivet i februar. Men det har regeringen ifølge Altinget rykket til marts.

Minister laver nyt klimapartnerskab: Landbrug skal udlede færre drivhusgasser 

Over for mediet kritiserer blandt andet Venstres Troels Lund Poulsen, at anbefalingerne er udskudt, og han kalder sagen for "en falliterklæring".

"Jo længere det trækker i langdrag, jo sværere bliver det at få taget de nødvendige beslutninger. Hvis man udskyder tingene i halve og hele år, så bliver man jo ramt af, at de beslutninger, man træffer, får svært ved at have en virkning," siger han.

Blandt de udpegede erhvervsledere, der står i spidsen for de 13 partnerskaber er Danish Crown-direktør Jais Valeur. Partnerskaberne skal være med til at finde løsninger, der kan nedbringe Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 pct. i 2030 i forhold til niveauet i 1990.

Internt notat stiller spørgsmål ved effekt af udtagning af landbrugsjord

Landbruget frygter afvikling: Grøn omstilling skal finansieres på finansloven

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch