Kopenhagen Fur udskyder februar-auktion grundet coronavirus

Udbruddet af coronavirusset har betydet, at kinesere bliver rådet til ikke at foretage rejser til udlandet, og det ville alt andet lige betyde et lavere salg på næste auktion, meddeler Kopenhagen Fur.
Foto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

På grund af udbruddet af coronavirusset er de kinesiske borgere af de lokale myndigheder blevet rådet til ikke at rejse til udlandet. 

Det får nu konsekvens for februar-auktionen hos det danske pelsauktionshus Kopenhagen Fur. Auktionen bliver således udsat, og det planlagte salg af cirka to millioner minkskind vil i stedet i videst muligt omfang blive planlagt gennemført i forbindelse med april-auktionen.

Det oplyser Kopgenhagen Fur i en pressemeddelelse.

"Vi er selvfølgelig brand-ærgerlige over hele situationen, og jeg skal beklage ulejligheden for både avlere og auktionskunder, men jeg er sikker på, at alle vil være enige i denne helt nødvendige beslutning. Vores sympati går nu først og fremmest til vores kinesiske kunder og deres familier i denne svære periode," siger Jesper Lauge Christensen, adm. direktør i Kopenhagen Fur, i en meddelelsen.

Med udsættelsen vil næste auktion i Kopenhagen Fur finde sted med salgsdage 22-28. april. Perioden kan dog blive forlænget, oplyser auktionshuset.

AgriWatch har været i kontakt med kommunikations- og pressechef Søren Jespersen, som oplyser, at Kopenhagen Fur ikke har yderligere oplysninger, end det der fremgår af hjemmesiden, ligesom det ikke er muligt at få interview med personer fra organisationen til sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også