AgriWatch

Familieejet udstyrsproducent kigger andre veje end minkbranchen

Firmaet Thyrrestrup Mink fra Aars ændrer navn og vil i fremtiden også fokusere på salg til blandt andet kvæg- og svinebranchen.

Foto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Forandringens vinde blæser i Aars, hvor det familieejede firma Thyrrestrup Mink er klar med nyt navn og nyt logo.

Det skriver Aars Avis.

I firmanavnet skrottes ordet "mink", da virksomheden fremover også vil sælge til maskiner, der kan bruges til  kvæg, svin og heste. Det gælder blandt andet selskabets nye strømaskine, der bliver præsenteret i det nye år.

"Fra februar kommer der en ny strømaskine, som også kan anvendes til kvæg, grise og heste, og det har fået nogle til at tro, vi er på vej ud af minkbranchen, men det er overhovedet ikke tilfældet og vores nye maskiner er blevet udviklet specifikt til minkfarme. Men, vi har gjort konceptet fleksibelt, så det kan tilpasses til de andre dele af landbruget," siger ejerleder Per Thyrrestrup til mediet.

Minkbranchens krise har ikke overraskende sat sin spor hos Thyrrestrup. Selskaber har i dag 12 ansatte, hvilket er markant mindre end i 2013, hvor der var 40 på lønningslisten.

I det seneste regnskab for 2017/18 kom Thyrrestrup ud med et underskud på 0,1 mio. kr. Selskabet havde efterfølgende en egenkapital på 6,3 mio. kr.

Nordjysk minkavler vil udvide produktionen

Ny fodringsrobot vil øge dansk mink-indtjening med kvart milliard årligt

Banker strammer grebet om konkursramt minkbranche

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch