AgriWatch

Rådgiver: Coronavirussen kan presse landbrugets handel og priser

Den farlige sygdom kan skabe en bølge af nedjusteringer på handlen og priserne inden for landbruget. Især den amerikanske eksport til Kina kan blive ramt.

Foto: DARLEY SHEN/REUTERS / X02935

Den smitsomme coronavirus, der forløbigt har 80 menneskeliv på samvittigheden, har skabt chokbølger gennem aktiemarkedet og olieprisen, men landbruget står også for skud.

Det siger Ole Houe, der er direktør i Ikon Commodities, der rådgiver inden for landbruget, som mener, at virussen kan have en negativ indflydelse på den amerikanske import til Kina, skriver Agrarheute.

"Udbruddet er seriøst og har negativ indflydelse på handelsmarkederne inklusiv landbrugsprodukter," siger Ole Houe.

Coronavirussen kan derved bremse den spirende handel, som man har ventet siden USA og Kina underskrev den første delaftale, der skal sætte en stopper for den indbyrdes handelskrig.

Mogens Jensen: Landbrugsstyrelsen bliver klar til ny EU-støttemodel

Økologisk landmand frygter prisnedgang på korn

Lave priser og stort udbud får økologisk svinefirma til at sænke produktionen 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch