AgriWatch

Norsk kødkoncern investerer i vegetarproduktion

Den norske kødproducent Fatland vil investere 100 mio. norske kr. i en ny produktion af vegetarprodukter.

Foto: KRISTIAN DJURHUUS// Rizau / Scanpix

Herhjemme har Danish Crown i det små dyppet tåen ned i det voksende segment for vegetariske produkter, men i Norge melder kødvirksomheden Fatland sig nu klar til at investere, hvad der i danske kr. svarer til 75 mio. kr. i en vegetarorienteret produktion.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Hver uge sender slagteriet for øjeblikket 5-6 ton vegetarprodukter af sted, men efter at volumen er øget 50 pct. i det seneste år, har folkene bag fået mod på at foretage den store investering.

Til avisen siger direktør Terje Wester:

"Jeg ser ingen grund til, at kødindustrien ikke skal investere i vegetariske tiltag. Jeg har aldrig hørt om, at bønderne, vores 5000 råvareleverandører, har reageret negativt på det."

Fatland omsætter for 1,5 mia. norske kr. om året, og slagter omkring 14.400 ton kreaturer, lam og svin. Koncernen beskæftiger 550 medarbejdere, der arbejder i Ølen, Oslo, Sandefjord og på Jæren.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Spaniens største svineintegrator i tvivl om strategi ved kinesisk genrejsning: Danish Crown stoler på bæredygtighed

Svensk digital kvægplatform modtager knap 7 mio. fra private investorer 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch